Biologija

Bilogija Online

click Online novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemija, fiziologija, medicina, psihologija, sociologija, antropologija, prehrambena tehnologija, agronomija, hortikultura, klimatologija i druge znanosti
Kutak za znanstveni trenutak na Vašem portalu go site Bačvice.com

Inicijativa Vratite magnoliju (foto: Zelena akcija)
Inicijativa „Vratite magnoliju" na konferenciji za medije poručila je zagrebačkoj Gradskoj upravi, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode te Ministarstvu kulture da je gra‘anima i struci dosta devastacije i nepromišljenog upravljanja javnim prostorom.
Thu, Mar 29, 2018
Source: Biologija
STEM kamp (foto: Udruga Bioteka)
Nakon izrazito uspješnog, znanstvenog i veselog STEaM kampa održanog tijekom zimskih praznika, na upit brojnih znatiželjnika, Bioteka priprema proljetni kamp s novim STEaM radionicama! Iskoristite priliku uključiti vašeg osnovnoškolca u ovaj jedinstven program, a što pripremamo, pročitajte u nastavku!
Mon, Mar 26, 2018
Source: Biologija
Logo konferencija (foto: NSK)
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 1. me‘unarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama LET'S GO GREEN!, koja ‡e se, kao prva konferencija takve vrste u svijetu, u Knjižnici održati u studenom 2018. godine.
Thu, Mar 22, 2018
Source: Biologija
Pretilost i prejedanje (foto: Pixabay)
Nova istraživanja provedena na pretilim osobama pokazala su da se u večernjim satima pove‡ava razina hormona gladi i smanjuje razina hormona sitosti, a stres dodatno potiče večernje prejedanje.
Tue, Mar 06, 2018
Source: Biologija
Slikovnica (foto: Dugine obitelji)
Nevjerojatan je način na koji je jedna slikovnica postala popularna. Ideja jedne sretne priče o Roku i Ani, djeci koja odrastaju u Duginim obiteljima, nedavno je spaljena u jednoj drugoj priči, onoj karnevalskoj koju zasigurno dobro znate. Tko su Dugine obitelji i u kakvom to društvu jedne EU zemlje žive, pročitajte u nastavku!
Tue, Mar 06, 2018
Source: Biologija
Tigar, Panthera tigris (foto: Wikimedia Commons)
Početak ožujka svake godine obilježi važan datum za bioraznolikost jer je 3. ožujka proglašen Svjetskim danom divljih vrsta. Koliko vam se god danas ovaj termin divljine možda činio udaljenim i stranim u odnosu na vaš svijet svakodnevnih papira i popisa, prisjetite se samo onog klinca pred TV-om koji fascinirano gleda u Davida Attenborougha s druge strane. Možete vi to. Pogledajte video!
Tue, Mar 06, 2018
Source: Biologija
PP Papuk (foto: Wikimedia Commons)
Zaključak dvočlane komisije iz UNESCO-a prošle godine pozitivan je za Park prirode Papuk. Zašto je ovaj biser "Panonskog mora" i dalje jedan od naših najvažnijih očuvanih područja prirode i zašto takav treba ostati, doznajte u nastavku.
Tue, Mar 06, 2018
Source: Biologija