Biologija

Bilogija Online

http://www.tupiniquimtech.com/college-help-homework-marketing/ college help homework marketing Online novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemija, fiziologija, medicina, psihologija, sociologija, antropologija, prehrambena tehnologija, agronomija, hortikultura, klimatologija i druge znanosti
click Kutak za znanstveni trenutak na Vašem portalu Bačvice.com

Cimet (foto: Pixabay)
Začin kojeg svi povezujemo s blagdanskim vremenom, cimet, u nedavnom je istraživanju pokazao obe‡avaju‡e rezultate u aktivaciji metabolizma masnih stanica, adipocita, putem procesa termogeneze (stvaranja topline).
Thu, Jan 18, 2018
Source: Biologija
Ris (foto: snimka zaslona e-časopisa)
Udruga BIOM iz Zagreba objavila je novi broj godišnjaka "Pogled u divljinu". Radi se o izvrsnom štivu za sve ljubitelje prirode, bez obzira na stručnost u biološkoj ili prirodoslovnoj struci. Ovaj broj donosi pregršt zanimljivih članaka na aktualne teme poput trebamo li risa, kakve su prijetnje za sure orlove u RH te postoji li veza izme‘u ptica i poljoprivrede, pčelara i pčelarica.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Biologija
Ustrašeni pas (foto: Flickr)
Ponukani iz godine u godinu sve brojnijim pritužbama gra‘ana koji su očajni zbog straha koji proživljavaju njihovi ljubimci, veterinari i ostalo osoblje Veterinarske prakse za male životinje Feliks Virovitica pokrenuli su odmah početkom siječnja 2018. peticiju kojom žele da se zabrani uporaba pirotehničkih sredstava svih kategorija tijekom cijele godine (osim u slučaju organizirane i najavljene uporabe - proslava dana grada i sl.).
Thu, Jan 18, 2018
Source: Biologija
Rak i plastična bočica (foto: Jennifer Lavers)
Prošle je godina znanost iznenadilo otkri‡e masovnih smetlišta na neočekivanim mjestima. Dvije su studije dokazale da je problem zaga‘enja plastičnim otpadom postigao globalne razmjere. Naš najve‡i zagovaratelj čistog morskog okoliša, Nikola Medi‡, ponovno se bacio na obradu ove teme.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Biologija
Voda (foto: Pixabay)
Konzumiranje vode uz školski obrok može dovesti do smanjenja pretilosti kod djece, što bi istovremeno moglo smanjiti i troškove liječenja te troškove neizravno povezane s ovim problemom.
Tue, Dec 12, 2017
Source: Biologija
Odje‡a (foto: Flick)
Nedavno objavljeni izvještaj "Nova tekstilna ekonomija: Redizajniranje budu‡nosti mode", koji je sastavila inicijativa Circular Fibres, poziva modnu industriju da prihvati novu viziju zasnovanu na principima kružnog gospodarstva.
Mon, Dec 11, 2017
Source: Biologija
Mladi‡ (foto: Pixabay)
Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli, organizirala je 29. studenog 2017. godine panel diskusiju Perspektiva mladih na tržištu rada u Tribinama Grada Zagreba. Moderatorica diskusije bila je Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.
Fri, Dec 08, 2017
Source: Biologija
Dijatomeje (foto: EOL)
Osim svoje ve‡ dokazane važnosti u rješavanju forenzičkih slučajeva, alge kremenjašice ljudima su važne i zbog svoje iznimne uloge u proizvodnji kisika na Zemlji. A u kakve su se nove herojske aktivnosti ova sitna bi‡a nedavno tako‘er uključila, doznajte u nastavku!
Tue, Dec 05, 2017
Source: Biologija