Biologija

Bilogija Online

http://www.tupiniquimtech.com/college-help-homework-marketing/ college help homework marketing Online novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemija, fiziologija, medicina, psihologija, sociologija, antropologija, prehrambena tehnologija, agronomija, hortikultura, klimatologija i druge znanosti
click Kutak za znanstveni trenutak na Vašem portalu Bačvice.com

Voda (foto: Pixabay)
Konzumiranje vode uz školski obrok može dovesti do smanjenja pretilosti kod djece, što bi istovremeno moglo smanjiti i troškove liječenja te troškove neizravno povezane s ovim problemom.
Tue, Dec 12, 2017
Source: Biologija
Odje‡a (foto: Flick)
Nedavno objavljeni izvještaj "Nova tekstilna ekonomija: Redizajniranje budu‡nosti mode", koji je sastavila inicijativa Circular Fibres, poziva modnu industriju da prihvati novu viziju zasnovanu na principima kružnog gospodarstva.
Mon, Dec 11, 2017
Source: Biologija
Mladi‡ (foto: Pixabay)
Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli, organizirala je 29. studenog 2017. godine panel diskusiju Perspektiva mladih na tržištu rada u Tribinama Grada Zagreba. Moderatorica diskusije bila je Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.
Fri, Dec 08, 2017
Source: Biologija
Dijatomeje (foto: EOL)
Osim svoje ve‡ dokazane važnosti u rješavanju forenzičkih slučajeva, alge kremenjašice ljudima su važne i zbog svoje iznimne uloge u proizvodnji kisika na Zemlji. A u kakve su se nove herojske aktivnosti ova sitna bi‡a nedavno tako‘er uključila, doznajte u nastavku!
Tue, Dec 05, 2017
Source: Biologija
Zemlja (foto: NASA)
Ne, to nije dobra vijest. Posljednjih nekoliko godina uzastopno, uslijed umjetne rasvjete koja je u prostornom i količinskom porastu, naš planet nažalost postaje svjetliji i svjetliji. Doznajte detalje!
Thu, Nov 23, 2017
Source: Biologija
Dijete, internet (foto: Pixabay)
U utorak, 21. studenog 2017. u Zagrebu su predstavljeni preliminarni rezultati prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o sigurnosti djece na internetu - EU Kids Online (EUKO). EUKO se provodi u 33 europske zemlje s ciljem stjecanja boljeg uvida u navike djece pri korištenju interneta i suvremenih tehnologija.
Thu, Nov 23, 2017
Source: Biologija
foto: Ivan Điki‡
Tumori u ranoj fazi stoposto su izlječivi, u srednjoj fazi su s lijekovima tako‘er visokoizlječivi, no u uznapredovaloj fazi, pogotovo kod metastatskih tumora, apsolutno smo neuspješni u liječenju i to se mora jasno re‡i. U takvoj fazi više nije bitno imate li novac za liječenje ili ne. I Steve Jobs je imao sav novac ovog svijeta i nije si mogao kupiti ozdravljenje, kaže jedan od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika u inozemstvu, Ivan Điki‡ koji je početkom tjedna sudjelovao na simpoziju posve‡enom personaliziranoj medicini koji su organizirali riječki odjel HAZU-a, Jean Monnet centar izvrsnosti i Sveučilište u Rijeci.
Thu, Nov 23, 2017
Source: Biologija
Znanstvenik i z nanstvenica (foto: Bioteka)
Iako znanost postaje sve konkurentnija, znanstvenici su i dalje spremni podijeliti svoj rad s kolegama. To je, čini se, posebno istinito za muškarce znanstvenike koji informacije dijele s drugim pripadnicima svojega spola, a manje za znanstvenice po pitanju dijeljenja informacija s drugim ženama ili izme‘u različitih spolova.
Mon, Nov 20, 2017
Source: Biologija
suma
Mladi ljudi predstavljaju ogroman potencijal za razvoj koji je na razini društva važno prepoznati i podržati omogu‡avanjem različitih oblika aktivnog sudjelovanja uključuju‡i i volontiranje. Projekt „FENIKS" udruge B4 adresira pošumljavanje opožarenih područja kao područje volontiranja, budu‡i da u RH nije dostupan aktivan program koji bi povezao skupine mladih za provedbu ovakvih aktivnosti.
Thu, Nov 09, 2017
Source: Biologija
Œuvaj moju privatnost!
Studeni je mjesec u kojem se obilježava Svjetski dan posvojenja, a kako bi posvojenje i važnost posvojenja približili svima udruga Adopta potrudila se da cijeli ovaj mjesec postane Mjesec posvojenja. Organizirali su mnogo druženja, doga‘anja za promociju posvojenja i novih publikacija udruge. Detaljnije o doga‘anjima tijekom Mjeseca posvojenja pročitajte na linku.
Thu, Nov 09, 2017
Source: Biologija