I Can’t Breathe, neka živi George Floyd

Portal Bačvice pridružuje se široko svjetskoj podršci Georgeu Floydu, a protiv nasilja bez razloga i kontrole.

black lives matter

Black Lives Matter

Neka Georgeov izgubljen život ne bude ‘zalud, najmanje što možemo učiniti je podrška prosvjedima koji se ne događaju samo u Americi, i neka je tako, već širom Svijeta, pa i u našoj maloj Hrvatskoj. Ovo što se kotrlja sigurno nije mala stvar, i imamo razloga nadati se da će sutra Svijet biti bolji. 🙂

Hvala tebi George za to, i Bog te blagoslovio. 😇

Što je Black Lives Matter https://blacklivesmatter.com/ Riječ je o međunarodnom pokretu za ljudska prava, podrijetlom iz afroameričke zajednice, a koji se bori protiv nasilja i sistemskog rasizma prema crncima. Dakle, tko ako ne oni, kad ako ne sad?

George Floyd, ubijeni 46. godišnji Afroamerikanac čija je nasilna smrt od strane policajca čije ime nećemo ni spomenuti ovdje, a koji mu je pritisnuo vrat koljenom nakon čega je Floyd, koji je jecao “molim vas, ne mogu disati“, ubrzo preminuo što je pokrenulo lavinu prosvjeda diljem USA.

S Bačvica šaljemo podršku svim manjinama, pa i crnoj ali, naravno, ne odobravamo nasilje ni pljačke koje su uslijedile, ali ni pozive vojsci ni marincima. Njima poruka i pozdrav;
ostanite doma, i –

Semper Fi

Kapetan Bačvica
za Bacvice.com

About The Author

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VAŽNO! Za postavljanje komentara, nužno je da riješite ovaj jednostavan matematički zadatak (da se uvjerimo da ste realna osoba) :-)

Koliko je 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.