America

Vijesti iz Amerike

http://mayneislandmusic.ca/how-to-write-an-application-letter-7-year-old/ Bačvice su, jednostavno rečeno;  ‘ Amerika‘ prema ostalim plažama. Jednako tako kako je Amerika odavno na Bačvicama, a Bačvice su ‘Amerika’; tako ćemo Vam prezentirati i vijesti Amerika online uz potporu našeg američkog partnera VOA, go to link Glas Amerike
Enjoy America on Bačvice.com :

Sirijsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je u četvrtak da je američko vojno prisustvo u Siriji "agresija" i kršenje suvereniteta te zemlje.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Amerika
Predsjednik SAD Donald Trump poručio je da se njegov plan za izgradnju kontroverznog zida na granici sa Meksikom „nije promijenio od prvog dana“, pošto je šef osoblja Bijele kuće John Kelly rekao da „Trump nije bio u potpunosti informisan o kada je u kampanji govorio o imigracionoj politici i da je njegova ideja o zidu evoluirala“.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Amerika
Predstavnici Federalnog istražnog biroa (FBI) sastali su se danas sa rukovodstvom Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), istaknuvši da su zadovoljni angažmanom OSA-e u slučaju Kandić.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Amerika
Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative „Sloboda Demokratija Pravda“ (SDP), na koga je 16. januara pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima izvršen atentat u Severnoj Mitrovici, sahranjen je u četvrtak na Novom groblju u Beogradu. Od Ivanovića su se oprostili porodica i prijatelji, članovi Vlade Srbije i lideri većeg dela opozicije, te mnogobrojni građani.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Amerika
Nevladina organizacija sa sjedištem u SAD, Human Rights Watch (HRW), objavila je svoj godišnji izvještaj za 2018. u kome predstavlja rezultate posmatranja stanja ljudskih prava u više od 90 zemalja svijeta.
Thu, Jan 18, 2018
Source: Amerika
Ocijenivši govor predsjednice Hrvatske pomirljvim u odnosu na ranije izjave kojima je proizvela mnoge reakcije u Bosni i Hercegovini, politička analitčarka Ivana Marić je uvjerenja da njena posjeta, ipak, neće doprinjeti poboljšanju političkih odnosa u zemlji.
Wed, Jan 17, 2018
Source: Amerika
Savezna država Južna Dakota je najviše poznata po Mt. Rushmore-u, globalno prepoznatljivom simbolu američkih težnji i ideala uklesanom u granitnu stijenu, ali tu je i Nacionalni park Badlands, sa šiljastim i zubčastim vrhovima i grebenima nastalim uslijed erozije prije mnogo miliona godina.
Wed, Jan 17, 2018
Source: Amerika