Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Observer

 Str: [1] 2 3 4 5
1
Sport / Odg: Davis Cup: Hrvatska - Srbija u Splitu
«  u: 11 07 2010, 18:27:17 poslijepodne »
Znam to ali zašto da će ga poštedit? Od čega?  :mis: To je trebao poštediti Čilića jučer pa da danas bude bolji, ali ne bi jasno to sad vidimo, ni to pomoglo :tuz:
A gle, Ljubičić se "zakleo" još prije par godina da više nikad neće sudjelovati i trošiti se za reprezentaciju i onda je nakon desetaka molbi sa svih strana i kada su sve uzdanice Hrvatskog tenisa otkazali svoje sudjelovanje (Karlo ima povredu a Ančić je... hmm bolestan nešto već zadnjih 5-6 godina ali i sam je rekao da se okreće drugim stvarima a ne tenisu) Ljubičić nekako na jedvice jade pristao pomoći (ne znam po kojoj cijeni jer iznos nije izašao u javnosti).

I sad je ipak nekako logično da ga se ne zamara mečom gdje je ionako sve unaprijed izgubljeno bar što se prolaza u polufinale tiče.

Moramo shvatiti da živimo u materijalnom svijetu u kome ideali su odavno nestali a novac je nažalost sve i sasvim je logično da tenisači na prvo mjesto stavljaju svoje zdravlje i materijalnu korist, uostalom takva je situacija u svakom sportu poslu i pogotovo politici a idealisti izumiru.
Običnog čovjeka često ponese navijanje i atmosfera pa to smetne s uma:)

Inače DA, Čilića je možda trebalo odmorit ali kao što si i sam rekao pitanje je bili rezultat bio puno bolji, Marin jos puno mora poraditi na sebi za ostati u TOP20 a TOP10 ili još i bolje ni ne očekujem osim ponekog kratkotrajnog uleta u TOP9/TOP10 svako par godina, nadajmo se da se varam...

2
Sport / Odg: Davis Cup: Hrvatska - Srbija u Splitu
«  u: 11 07 2010, 17:16:12 poslijepodne »
Evo i Hrvatska televizija je odustala od prijenosa zadnjeg meča. Računaju dosta je bilo mučenja. :ne-z: Ah. jao.
Odluke Hrvatske Televizije samo odražavaju jad i bijedu stanja u našoj zemlji.

OK big Prpić je najavio da će poštedit truda Ljubičića i da će zadnji (pro-forma) meč igrati Veić i Tipsarević ali zašto onda ne dozvoliti javnosti da odgleda taj susret ma kako on nevažan bio u sadašnjem trenutku.

Ja bi npr volio vidjeti naše nove igrače kako se snalaze neovisno o tome dali će pobijediti ili ne jer imaju oni pred sobom još vremena za postizanje pravih rezultata a danas zadnji meč se igra radi igranja i ne treba ga odma omalovažavati kao što to radi HTV.
Sram ih bilo po 500-ti put!

Tko zna, uvijek postoji bar mala mogućnost da se netko od novih nada probije kvalitetom igre u Top 5 iako se bojim da svi ovi naši zajedno za sada ne spadaju u tu kategoriju, kako netko kaže bolje imat jednog-dva kvalitetnog nego 10 osrednjih.

Evo Đoković je u nepovoljnim uvjetima na protivničkom terenu dobio i Ljubičića i Čilića sa po 3:0 svakog od njih :kla: a to nije mala stvar, naši bi morali da se zamislu malo:/

3
Sport / Odg: Davis Cup: Hrvatska - Srbija u Splitu
«  u: 11 07 2010, 16:29:53 poslijepodne »
Ne znam što da kažem, Čilić nas je sve jako razočarao jer jedno je izgubiti ako je rezultat bio negdje blizu ali ovo danas pokazano je mazohizam:/

Đoković sada vodi u međusobnim duelima sa 5:0 a mislio sam da je danas šansa da Čilić nešto popravi tu situaciju jer su okolnosti u kojima se igra na našoj strani... ali ipak to nije bilo dosta i očigledno je da Marin dijelom ima kompleks manje vrijednosti kad mu je s druge strane Đoković a to nije dobro.

Smatram da je Prpić napravio VELIKU grešku što je stavija Čilića da igra dubl jučer i tako ga nepotrebno izmorio jer s obzirom da im je jedan od protivnika Zimonjić koji je u paru sa Nestorom među prvima na svijetu naši ni u kakvoj kombinaciji nisu u tom meču imali puno šanse.

Ipak bez obzira na možebitni umor zahvaljujući anti-taktičkim odlukama Prpića, Marin je morao pokazati više, 3:6, 3:6, 2:6 je premalo za uvjete koji su nam išli na ruku:
- igranje po potrebi i u 5 setova
- anti-Dokovičevska vručina
- 3 tjedna priprema nakon ispadanja obojice naših u Wimbledonu
- igranje na domaćem terenu u Splitu
- nedostatak protivničkih navijača koji bi svojim ispadima mogli dekoncentrirati
- velika podrška publike i navijača
- možda provokantne Thompsonove pjesme u pauzama koje bi trebale ići na ruku našima

Eto ni sve ovo nije bilo dovoljno ne da se dobije bar JEDAN set nego niti da ijedan set bude uopće blizu ili u pitanju a o tie breaku da ni ne prićamo.

Marin zaista mora poraditi malo više na sebi jer poslije onog iznenađujućeg Australian Opena nije imao nikakve rezultate i sa ovakvom igrom neće moći ostati duže vrimena ni u TOP20 a kamoli bliže vrhu.

Nije toliko teško iznenaditi i jednom godišnje imati relativno dobar rezultat koliko je teško stečene pozicije zadržati jer ono što je bitno i što pokazuje stvarnu kvalitetu je kontinuitet.

Naprijed Marine, još nije kasno... uskoro je US Open na tvrdoj podlozi!


P.S. Čestitke Đokoviću, osim izvrsnog tenisa pokazao je i jako dobro sportsko ponašanje i prema nesklonoj i dijelom nekorektnoj publici i prema svim našim igračima koje na kraju meča pojedinačno pozdravio i rukovao se.

O Ivaniševiću bolje ne trošiti riječi jer njegovo ponašanje zadnjih godina je sve kazalo o njemu kao i pokušaji da dobro materijano unovči vilu na Marjanu koju mu je Grad doslovce poklonio a nakon čega se on odselio u Obećanu zemlju... i bolje mu je da se nije pojavio...

4
Sport / Odg: Davis Cup: Hrvatska - Srbija u Splitu
«  u: 11 07 2010, 13:46:26 poslijepodne »
LOL ovo je bilo zanimljivo, Čilić griješi kao malo kad i ljut na svoju igru pred gubitak drugog seta ljutito baca reket.
Mićin komentar na TV-u: "Marin baca reket, treba baciti reket..."

Mislim ono... nije to rješenje, treba ostati smiren, treba paziti i igrati na nivou jer su sve okolnosti na njegovoj strani dok Đoković bi se trebao osjećati kao u areni sa lavovima a opet i unatoč svemu pobjeđuje, zasad barem.

Bacanje reketa je u teniskoj povijesti malo kome pomoglo ali Čilić je možda toliko bijesan na sebe pa možda i to dade rezultata...

5
Sport / Odg: Davis Cup: Hrvatska - Srbija u Splitu
«  u: 11 07 2010, 13:33:59 poslijepodne »
Evo i mene koji zbog RL zbivanja nisam u zadnje vrijeme stigao puno pisati na forumu ali nadam se da ce se to vratiti na staro:)

Upravo traje meč Čilića i Đokovića gdje Marin ne igra dobro ili možda bolje možemo reći da Đoković igra izvrsno.
Prvi set je krenuo jako loše po nas a u drugom Čilić i dalje ne može pronaći sebe kojeg je izgubio negdje na putu iz Australije doma prije jedno 6 mjeseci.
Trenutno stanje je 3:6 i 1:4 i vidit cemo dali Čilić može preokrenuti situaciju. Na njemu je ipak veliki pritisak jer ako ne uspije mi ispadamo.

Još prije susreta sam rekao da ako Čilić ikada dobije Đokovića da bi to trebalo biti sad, na domaćem terenu, pred domaćom publikom, na podlozi koja mu najviše odgovara... nešto kao sad ili nikad iako znamo da u tenisu nikad ne treba reći nikad.

U svakom slučaju Đoković je zaista veliki igrač i zadržava koncentraciju unatoč povicima publike i odabiru Thompsonovih pjesama koje ma što neki govorili ipak imaju dozu provokacija koja možda nije trebala biti i po meni se trebalo osloniti samo na sportski duh i snagu.

Ajmo nastavit gledati jer još imamo šanse ako Čilić sastavi kockice u glavi i počne da igra bolje.

6
Rasprava / Odg: Duško Mucalo intendant splitskog kazališta
«  u: 10 06 2010, 21:51:26 poslijepodne »
Iako se mnogima na prvi pogled čini kako Mucalo nije profesionalno toliko vezan za kazalište da bi mogao odraditi ovu ulogu meni se čini da će se on dobro prilagoditi situaciji i da će biti osvježenje u usporedbi sa svim prijašnjim sivim eminencijama.

Ka dite gotovo da nisam propušta festivale na prokurativama a kasnije i melodije na "Jadranu" i Mucalo je vrlo često bio izvođač uvijek sa zabavnim veselim pismicama koje su nam mjesecima posli ostajale u uhu.

Ne sjećam se da je dobivao nagrade, one su većinom išle nekim ozbiljnijim pjesmicama dok je Mucalo izvodio većinom veselije pjesme poskočice sa ciljem "važno je sudjelovati" i meni su bile drage.

Možda neki ljudi upravo radi njegovih (pre)veselih pjesmica ne uzimaju Mucala ozbiljno što je pogrešan pristup i radije bi tamo vidjeli nekog uvijek u odijelu pa makar takav imao i sumnjivu prošlost.

Koliko znam za Mucala se nikad nije vezivala nikakva afera niti je radio nešto protuzakonito, možda zato što nije ni imao gdje ali apsolutno se čini pošten i dobar čovjek a u današnje vrijeme korupcije upravo nam takvi trebaju bez obzira na struku.

Podržavam ovu odluku a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu.  pa-g

7
Rasprava / Pušenje svuda oko nas...
«  u: 08 06 2010, 22:05:15 poslijepodne »
Pušite li?
Nadam se da je odgovor NE jer bi s time pomogli zdravlju, smanjili novčane rashode koji su ionako veliki i izbjegli bi još jednu od modernih ovisnosti kojom je danas čovječanstvo opterećeno.

Ako je odgovor DA onda se treba zapitati kada ste zapravo počeli pušiti i koji su bili razlozi?
Mnogi od nas su samo htjeli probati da vide kako je to i onda više nisu mogli prestati. Ja sam imao sreću da sam vrlo kratko bio u tome, negdje pred kraj srednje škole i nisam se navukao, sve skupa je jako brzo završilo prije nego sam postao ovisnik.

Većina nas započnemo pušenje radi okoline, radi društva gdje ponekad nam se čini da sa time dobijamo status ili imidž u svojoj blizoj okolini dok neki (mislim manji broj) počima iz dosade.

Dobne granice za započimanje ove "aktivnosti" padaju sve niže, splitske ulice su, primjera radi, pune maloljetnika koji ne vade cigaretu iz usta po cijele dane i unatoč lošoj financijskoj situaciji našeg društva zanimljivo je da se za "duvan" se uvijek ima.

Donosim jedan recimo rekordni primjer u svijetu kada pričamo o godinama u koje upadamo u ovisnost, slika govori više nego tisuću riječi a priča ukoliko je potrebna, slijedi na linku gdje je situacija malo pobliže objašnjena...
__________________________________________________

Dvogodišnji pušač smanjio unos cigareta


__________________________________________________
Zabrinjavajuće...

8
Alternativa / Odg: Vanzemaljski satelit prošao uz Zemlju
«  u: 07 06 2010, 20:05:05 poslijepodne »
Ipak, Observeru, jesi li provjerio izvor sa kojih si uzeo te podatke? :gl:d:
Da bi to mogao provjerit morao bi imat pristup u veće Zemaljske observatorije, pristup teleskopima kao i direktni kontakt sa astronomima koji su objekt pratili zadnjih tjedana da bi ih upitao za osobno mišljenje.

U nedostatku tih mogućnosti jedino se možemo osloniti na nekoliko desetaka stranih internet portala koji prenose vijest. Međutim jedna zanimljivost je da na služnbenim NASA stranicama nisam uspio naći potvrdu ovog događaja, bar ne zasad, iako se SVI prenose kako je upravo NASA to i potvrdila.

Doduše ne vjerujem baš previše u njih s obzirom da svaku informaciju koju puste u javnost filtriraju kroz sito i rešeto koje pravdaju spriječavanjem panike među stanovništvom.

U neku ruku ih i razumijem, pokušajte zamisliti kako bi reagirala narcisiodna ljudska civilizacija opčinjena novcem i materijalnim bogatstvom kao svrhom života, odgojena u duhu "sve se vrti oko nas" i koji su uvjereni kako Bog i sveci postoje samo da bi se brinuli o nama, da odjednom shvate da smo mi (čovječanstvo, Zemlja) možda zadnja rupa na nečijoj svirali?

9
Alternativa / Vanzemaljski satelit prošao uz Zemlju
«  u: 07 06 2010, 08:39:20 prijepodne »
Ovo već ne spada u alternativu jer je sve potvrđeno i od najtvrdokornijih znanstvenika i NASA-e ali ova rubrika je nekako najbliža temi.
Znači neka letjelica od oko 10m u promjeru je stigla iz vanjskog pojasa Sunčevog sustava, proletjela uz Zemlju i okrenula se i polako se vraća opet u vanjski pojas.
NASA i znanstvenici su uvjereni da se radi o umjetnom objektu jer mijenja smjer svako malo i koliko se čini još uvijek se nalazi u blizini iako se pomaloudaljeva.



Više o cijeloj temi imate na linkovima:
Approaching Space Object ‘Artificial...
Near-Miss Asteroid Found to be Artificial

Stranih izvora imate koliko hoćete na netu međutim čudno je da nisam uspio na domaćim jezicima ništa naći o ovoj temi.

Ali zato kruha cukra i igara imate na našem jeziku koliko hoćete, od politike svih vrsta pa razne teme seksa i grada pa i sela, onda afere glumaca i pjevača i svi mogući sportski rezultati.
Bravo za naše portale!

10
Sport / Odg: Tenis, Roland Garros 2010
«  u: 06 06 2010, 20:23:53 poslijepodne »
Nadal je nevjerojatan i ukoliko ga zdravlje bude držalo mogli bi pasti neki Federerovi rekordi uskoro...

Za razliku od federera koji je vrlo često pomalo arogantan Nadal je osoba koja nikad nije rekla ništa loše o kolegama, nikad podcjenjivanje evo pred meč je kazao da teško da će moći dobiti Soderlinga.

Nije ni Soderling za bacit iako je griješio jako puno, previše,previše outa i mreža za jedno ovakvo finale ali napredak je vidljiv i sa njim ćemo trebati računati u TOP 3 ukoliko bude imao volje i zdravlje ga posluži.

Sad će Nadal biti No1, gledam proračune baš.. evo stanje prije RG:
1  Roger Federer  10,030
2  Rafael Nadal      6,880
Preko 3000 bodova razlike... Federer je branio naslov a ispao negdje u sredini znači oko 1200 bodova manje ali opet jedan GS da "istopi" preko 3k bodova nije mala stvar.

Sad vidimo koliko su velike zvijezde u pravu kad se štede samo za Grand Slamove a ostale turnire po mogućnosti izbjegavaju.

GS = najbolja lova i najviše bodova, istina uz žrtvu ali isplati se, dok ostali prosjećni tenisači i tenisačice sudjeluju u duplo više turnira nego neki iz vrha ali bez GS naslova a moraju trenirati po cijelu godinu i umarati se.

11
Alternativa / Odg: Rupa u zemlji progutala kucu
«  u: 06 06 2010, 19:43:49 poslijepodne »
...otkriven je život na Saturnovu mjesecu pa-g
Dakle, Saturn a ne Jupiter ali život je otkriven. Nažalost, riječ je o primitivnom životu, ali za milijardu godina... doći će do našeg stupnja. :-)
Uzeo bi NASA-ine izjave sa velikim rezervama jer ako im je trebalo 40+ godina da otkriju vodu na Mjesecu koji nam je u usporedbi sa Saturnom miljardu puta bliže i do kojeg takoreći možemo pljunit koliko nam se ponekad čini blizu i nadohvat ruke ali ipak ne možemo do njega...  onda postaju jako upitne sve njihove procjene.

Ja mislim kako na SVAKOM od planeta postoji život ali život ne u obliku kako ga mi poznajemo. Zašto sve živo mora udisati kisik? Zar njihovi ogranizmi nebi trebali biti prilagođeni okruženju svoje planete?

To da je SVIMA živim bićića potreban kisik i voda mi je najgluplje stajalište znanosti ikada a eto i sami su se uvjerili da to nema veze s vezom kad su lani u orbitu Zemlje poslali neku meduzu ili slično (ispravite me molim jer se ne sjećam točno koja životinja) i koja se skamenila i prestala se micati na niskim temp bez zraka u polu vaakumu.

Nakon par dana su je "prizemljili" i stavili u vodu i gle čuda - za nekoliko minuta se počela micati i povratila sve svoje životne funkcije.

Tzv. znanost bi morala debelo preispitati svoja stajališta da se ne sramoti više...

12
Alternativa / Odg: Čovjek na Mjesecu; vjerujete li u čovjeka na Mjesecu?
«  u: 06 06 2010, 19:32:51 poslijepodne »
Nije samo emisija u pitanju nego cjelokupna Zemaljska realnost ukazuje polako da stvari nisu toliko savršene koliko bi trebale da jesu ako smo prije 41g bili gore.

Emisiju se naravno odmah proglašava lažnom ili se tumači kao:
"Ma smo nekako ipak uspjeli doći gore ali znate tamo su proklete temperature tako niske i nismo mogli snimati a i radijacija bi uništila film pa smo eto napravili tako "filmić sa slijetanjem u studiju" da javnost nebi bila razočarana u nas jer ipak smo mi vodeća zemlja svijeta, uzor i pojam... znate...
Ali ipak smo recimo tamo bili tih godina otprilike...valjda..."




Sad već 2 mjeseca muku muče sa naftom i nezaustavljivim zagađivanjem koje izlazi kroz rupu koju su sami napravili pa teško je ne povezat logične činjenice...

Koliko su amerikanci uspjesni u iskrivljavanju činjenica vidimo i po mnogim naslovima koje daju danas: "nafta zaustavljena", "prekinuli smo zagađivanje mora" itd...
A onda negdje u sredini vidite kako kažu: "postavljanjem kape na cijev smo uspjeli smanjiti istjecanje nafte u more za čak 1/4 !!!".
To znači da 3/4 i dalje izlazi u more... a jbg bolje i to nego da ide sve ali evo 2 mjeseca će skoro da je "curenje" počelo a nafta je prekrila površinu kao dvije Hrvatske...

Meni se čini da je Obama malo prelakoshvatio ozbiljnost situacije i nije se direktno uključio u "zatvaranje" nego se oslanja na kompaniju BP.

Jedino što dobitnik Nobelove nagrade za mir radi su putovanja gore-dolje i kukanje nad svojom nemoći kao i cijele svoje zemlje nad prirodom u koju su se takli više nego što su smjeli, umjesto da pokrene mobilizaciju i pošalje sve brodove i podmornice za čiščenje što ima tako da svi skupa pokušaju nešto uradit dok ne bude kasno.
Kukanje i očajavanje ne pomaže!

13
Alternativa / Odg: Rupa u zemlji progutala kucu
«  u: 06 06 2010, 00:12:12 prijepodne »
Zadnjih mjeseci se nešto događa, previše je katastrofa diljem svijeta u ovako kratkom vremenskom razdoblju.

- Nekoliko velikih potresa od kojih je najpoznatiji onaj u Haitiju

- Vulkani na nekoliko mjesta, najpopularniji (najnepopularniji) onaj na Islandu

- Najveća ekološka katastrofa u povijesti USA gdje BP i amerikanci unatoč silnoj tehnici i miljardama USA dolara (uglavnom zarađenih na štetu i krvi drugih) nije dovoljno da se zaustavi ili izolira istjecanje nafte čija mrlja će uskoro dosegnuti veličinu od 100.000 km2 a to Vam je dvije Hrvatske.

- Jupiter je promijenio izgled prvi put otkako je otkriven. Nitko ne zna kad je točno bilo otkrivanje Jupitera ali stari Grci i Rimljani su znali za njegovo postojanje i kao točka na nebu je vidljiv golim okom.
Tek 1610. je upotrebom jačeg teleskopa Galileo otkrio nekoliko Jupiterovih mjeseca što bi nam reklo da se za njegove poznate šare znalo i prije.

Ukoliko niste čuli da se Jupiter mijenja evo nekoliko linkova na tu temu:
Jupiter izgubio prugu!
Jupiter ostao bez pojasa, znanstvenici u čudu

Jupiter je oduvijek u astrologiji pa i šire bio poznat kao dobronamjeran planet koji donosi dobro svima nama, možda tu zaista ima istine jer prije nekoliko dana je privukao neko veliko nebesko tijelo na sebe koje, da se nastavilo kretati prema unutrašnjosti sunčeva sustava, nam je moglo zapečatit sudbinu:
Jupiter zaustavio ogromno nebesko tijelo!

- I za kraj sad i pojava ove "rupe" koju mnogi pokušavaju objasniti (ne baš uspješno zasad) kao prirodni fenomen i pojavu ali složit ćete se da izgleda nekako previše "umjetna". :idch:

Nadam se da je sve ovo samo koincidencija i da će se sve objasniti kao utjecaj prirode i da ćemo bez većih problema dočekati letove na Mjesec i Mars za 50-tak godina.  :piv:

14
Alternativa / Odg: Čovjek na Mjesecu; vjerujete li u čovjeka na Mjesecu?
«  u: 05 06 2010, 23:32:04 poslijepodne »
Sve je laž. Prvo su nas ubili da ne postoji Djed Mraz. Dobro ajde, eto sad nema ni Čovjeka na Mjesecu. Još fali da kažu da ne postoji ni Miki Maus i potonit će sve legende našeg djetinjstva. :tuz:
Nadam se da nije ipak sve laž svuda oko nas.  :-)
Istina je jedino da cijelo čovječanstvo jako malo zna o stvarima oko sebe, svemiru pogotovo a svi dijele lekcije ko da su popili svo znanje svijeta.
U poziciji smo da ništa ne možemo 100% ni tvrditi ni negirati, pa ni cijelu ovu priču oko Mjeseca.  :ne-z:

Što se tiče putovanja u godini 1969. 90% mislim da to tada nisu mogli obaviti onako perfektno.
Da li su bili kasnije u tajnosti? Vrlo je moguće da su pokušali a jesu li obavili kako treba ne zna se.
Naravno vjerojatnost je veća ali sudeći opet negdje ispod 50% mogućnosti.

Ovo su moji osobni stavovi i nitko se ne mora slagati s njima ali pravu istinu možda nikad nećemo doznati a možda tek za 40-50 godina kad skupe hrabrosti i tehnike za jedan takav javni let sa pravim uživo prijenosom.

U međuvremenu kroz sva ta desetljeća možda čak uspiju i zatvoriti istjecanje nafte u more, iako kažu da im je sve propalo i da su skoro digli ruke očekujući da će stati samo od sebe kad se isprazni, al po brzini istjecanja ne znam baš, čujem da bi do kraja godine trebalo stati, vidit ćemo...

A do tada ko živ ko mrtav.  :z:z:

15
Sport / Odg: Tenis, Roland Garros 2010
«  u: 05 06 2010, 17:23:31 poslijepodne »
Ženski dio natjecanja je skrenuo više puta od svih prognoza, ali ovo ipak je sasvim neočekivano!!!
F.Schiavone (17) - S.Stosur (7) 6:4  7:6
Bravo Schiavone, šta je je!

Barem Nadal i Soderling nisu iznenadili, Soda je odličan ali Rafa ako je zdrav nepobjediv je na zemlji, čudo prirode. :kla:
Sutra u 15h svi da smo ispred TV-a trebao bi biti prijenos + Mićo. :-)

Hvala svima na sudjelovanju u komentarima i prognozama, Glazbenom, Debelom, Kapetanu... i nadam se da ćemo za vrijeme Wimbledona još više pisati, ne morate čekati polufinala za uključiti se, možete to učiniti već ranije... :blah:
Pozdrav

 Str: [1] 2 3 4 5