Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Jim Kerr

 Str: [1]
1
Muzika / Simple Minds u Splitu - koncert 13. 11.
«  u: 04 11 2009, 21:07:29 poslijepodne »
Simple Minds u Splitu koncert uživo 13.11. Spaladium Arena :mu:s:s:

 Simple Minds najuspješnija je Škotska grupa svih vremena, ako to nije dovoljno, a nije; to su jedne od prvih perjanica Novoromantičarskog vala 80-ih i grupa koja je otisnula žig u glazbenu povijest.  :kla:
Koncert u Splitu, u Spaladium Arenu je 13. studenog; i to bi trebao biti veliki dan ne samo za stare novoromantičare (to su danas ljudi srednjih godina) :s-lol: , za nadati se je primjerenom odzivu publike.

Band je nastao u Glasgowu prvotno kao punk bend imenom “Johnny And The Self Abusers” i ove godine navršava 30 godina karijere, a do danas je izdala šesnaest studijskih plus nekoliko kompilacijskih albuma.

Glazbeni vrhunac grupa doživljava 80-ih godina, u doba Novog Romantizma, no  frontman Jim Kerr i ostatak benda i dalje svira i radi uspješno, što potvrđuje i njihov posljednji album “Graffiti Soul” izdan u lipnju ove godine.

Njihove najveće uspješnice, ipak, datiraju otprije 25 godina; moji osobni veliki favoriti npr All The Things She Said, Alive And Kicking s albuma Once Upon A Time, i naravno:

 

         Don't You (Forget About Me)
Kako iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, tako je i iza Jima tu Chrissy Hind, lider grupe Pretenders :s:i:
P.S. Eto, ja znam dosta o Simple Mindsima i Jimu, a slučajno smo i imenjaci, barem ovdje u virtualnom svijetu.

 Str: [1]