Biologija

Bilogija Online

Eosinophils Gm Food Online novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemija, fiziologija, medicina, psihologija, sociologija, antropologija, prehrambena tehnologija, agronomija, hortikultura, klimatologija i druge znanosti Write An Essay About Voluntary Work Kutak za znanstveni trenutak na Vašem portalu Transfer Application Essay How To Write Bačvice.com

Ghostwriter Mnchen
Program Bioteka u pokretu (foto: Bioteka)
Udruga Bioteka iz Zagreba i ove godine dolazi u Mali Lošinj. Œetvrtu godinu zaredom Bioteka sura‘uje s Plavim svijetom kako bi djeci omogu‡ila da postanu pravi mali znanstvenici na nekoliko dana. Ove godine organiziramo dvodnevni kamp za osnovnoškolce koji su znatiželjni pogledati što im to ljetni znanstveni program može ponuditi.
Wed, Aug 09, 2017 Source: Biologija
foto: Bioteka
Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 12 godina da nam se pridruže na našim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta - morska priča u Zadru!" 11. kolovoza 2017. u 10:00 sati na plaži Puntamika kod beach bara Bamboo.
Wed, Aug 02, 2017 Source: Biologija
Ruralize (foto: Ruralize)
Kolenica, selo u blizini grada Vrbovca u lipnju je postala dom mladih iz čak 5 zemalja! Cilj ovog doga‘anja razmjene mladih, nazvanog Ruralize, bio je kroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse popularizirati život u ruralnim sredinama me‘u mladima, potaknuti ih na pokretanje novih projekata, kao i na vololonterstvo kao važan segment života na selu.
Sat, Jul 15, 2017 Source: Biologija
Šesti scenarij (foto: GONG)
Preko 250 europskih organizacija civilnog društva predstavilo je alternativnu viziju razvoja Europske unije kojom traže više demokracije, pravednosti i održivosti.
Sat, Jul 15, 2017 Source: Biologija
Radionica o beskralješnjacima (foto: Bioteka)
Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!", i ove je godine posjetila Grad Dubrovnik. Što smo tamo učili i radili, saznajte u nastavku.
Thu, Jul 13, 2017 Custom Essay Services Source: Biologija
Zaštita okoliša (foto: Pixabay)
Poznato je da je zaštita okoliša odgovornost svih te da svatko može osobno doprinijeti, primjerice racionalnim korištenjem vode ili smanjenjem potrošnje električne energije. No da bi se okolišni problemi sustavno ublažili, a okoliš zaštitio, nužno je djelovanje na globalnoj razini, odnosno neizostavan je doprinos svake pojedine države, pa tako i Hrvatske.
Wed, Jul 12, 2017 Source: Biologija
Crvenokljuna čigra (foto: EOL)
U Slovenskoj Bistrici potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ŒIGRA)" kojemu je cilj podi‡i stupanj očuvanosti kontinentalne populacije crvenokljune čigre na područjima Natura 2000 u Hrvatskoj i Sloveniji kroz dugoročno osiguranje uvjeta gnijež‘enja.
Wed, Jul 12, 2017 Source: Biologija
Foto: Medils
Na Mediteranskom institutu za istraživanje života - MedILS u Splitu, 3. srpnja 2017 otvorena je me‘unarodna konferencija "Advances in Biomedical Research", koja je okupila stotinjak vode‡ih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, poput prof. Susan Michaelis sa Sveučilišta Johns Hopkins, prof. Uwe Sauer (ETH Zurich) i prof. Tony Hunter s Instituta Salk.
Thu, Jul 06, 2017
Source: Biologija
Dupini (foto: Plavi svijet)
Ovoga vikenda Institut Plavi svijet slavi jubilarni 25. Dan dupina! Tako‘er, Institut ove godine obilježava i 30 godina Jadranskog projekta dupin - najdužeg istraživanja jedne zajednice dobrih dupina u Sredozemlju i u Europi! Za tu posebnu prigodu pripremili su zanimljiva doga‘anja i aktivnosti kojima pozivaju javnost da se uz zabavu i sport pridruži zaštiti dupina i morskog okoliša.
Thu, Jun 29, 2017
Source: Biologija
Seksualizacija (foto: VoxFeminae)
U koalicijskom sporazumu koji je potpisan 2016. godine, berlinska "crveno-crveno-zelena" Vlada koju čine Socijaldemokrati te Lijeva i Zelena stranka, pristala je zabraniti iznajmljivanje gradskog oglasnog prostora oglašivačima koji u svojim reklamama seksualiziraju žene.
Fri, Jun 23, 2017
Source: Biologija