Biologija

Bilogija Online

Eosinophils Gm Food Online novosti iz područja biologije i srodnih znanosti: biokemija, fiziologija, medicina, psihologija, sociologija, antropologija, prehrambena tehnologija, agronomija, hortikultura, klimatologija i druge znanosti Write An Essay About Voluntary Work Kutak za znanstveni trenutak na Vašem portalu Transfer Application Essay How To Write Bačvice.com

Ghostwriter Mnchen
Seksualizacija (foto: VoxFeminae)
U koalicijskom sporazumu koji je potpisan 2016. godine, berlinska "crveno-crveno-zelena" Vlada koju čine Socijaldemokrati te Lijeva i Zelena stranka, pristala je zabraniti iznajmljivanje gradskog oglasnog prostora oglašivačima koji u svojim reklamama seksualiziraju žene.
Fri, Jun 23, 2017 Source: Biologija
Ekološka poljoprivreda (foto: Pixabay)
Tematska mreža Horizon-a 2020, OK-Net Arable nedavno je pokrenula besplatnu online platformu s ciljem olakšavanja razmjene znanja o tehnikama uzgoja poljoprivrednika me‘u poljoprivrednicima, savjetnicima i znanstvenicima širom Europe.
Fri, Jun 23, 2017 Source: Biologija
foto: Bioteka
Tijekom sljede‡a dva tjedna djeca izme‘u 7 i 12 godina dobit ‡e priliku iskusiti iskricu pravog znanstvenog rada, eksperimentiranja, istraživanja, kritičkog analiziranja, promišljanja i argumentiranja, ali i zabave, timskog rada, kvizova i igara vo‘enih vrhunskim i iskusnim edukatorima.
Fri, Jun 23, 2017 Source: Biologija
Ocean (foto: NOAA)
8. lipnja svake se godine obilježava Svjetski dan oceana. Turistička sezona, vrijeme sunca, mora i kupanja se bliži, ima li stoga boljeg načina da je započnemo od dana posve‡enog promišljanju o našim doprinosima ekosustavima od kojih ovisi cijeli život na Zemlji?
Thu, Jun 08, 2017 Source: Biologija
Okoliš (foto: Pixabay)
Svake se godine diljem svijeta 5. lipnja obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša. Na taj je dan 1972. godine u Stockholmu održana Konferencija Ujedinjenih naroda posve‡ena okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).
Mon, Jun 05, 2017 Custom Essay Services Source: Biologija
Stakleni otpad (foto: Pixabay)
"Prema pouzdanim informacijama od ljudi koji rade u samoj Gradskoj Œisto‡i, velike količine onoga što gra‘ani odvajaju na zelenim otocima, dakle staklo, plastika i slično, zajedno s ostalim miješanim komunalnim otpadom, završava na Jakuševcu", tvrdi Anka Mrak Taritaš
Mon, May 29, 2017 Source: Biologija
Djeca u Dubrovniku (foto: Udruga Bioteka)
Udruga Bioteka i Grad Dubrovnik nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju. Nakon godine dana, evo nas ponovno u popularnom gradu sa zanimljivim programom za njegove osnovnoškolce/ke!
Thu, May 25, 2017 Source: Biologija
Hife (foto: elycefeliz/Flickr)
One čine informacijsku autocestu koja ubrzava interakcije izme‘u velikih, raznolikih populacija i jedinki. Njihovi kontrolni tornjevi postavljeni su skoro na svakom koraku. One omogu‡uju komunikaciju izme‘u jedinki koje su razdvojene kilometrima. Djeluju po principu asimilacije i bilo kakav otpor bio bi uzaludan. Ne govori se ovdje o modernim tehnologijama i fiktivnim svemirskim kiborzima, govori se o gljivama.
Tue, May 23, 2017
Source: Biologija
Vakita (foto: NOAA)
Sje‡ate li se crnog nosoroga? Ili možda nedavne priče o žirafama? Životinjske vrste nestaju nam pred očima i to neumoljivom brzinom. Œovječanstvo se sada suočava s novom žrtvom svojega napretka. Mogu‡e je da još niste ni čuli za nju, a jedinki ove vrste preostalo je samo 30.
Thu, May 11, 2017
Source: Biologija
Večera (foto: Pixabay)
U fokusu nam je jedno zanimljivo istraživanje koje se upravo provodi, a u koje se može uključiti i šira javnost. Naime, u sklopu svog doktorskog rada, Branka Ilakovac, doktorandica Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, istražuje koliko se hrane zapravo baca u hrvatskim ku‡anstvima. Doznajte više!
Thu, May 11, 2017
Source: Biologija